Una valoració per seguir creixent

febrer 6, 2017by Espiga0

Ara que tot just s’ha acabar el mes de gener i encara estem a principis d’any, és un bon moment per fer una petita valoració de com ens ha anat el passat 2016 a Cerveses Espiga. Sense cap mena de dubte, hi ha alguns fets destacables: tant a nivell de la capacitat productiva de la nostra empresa com en la varietat de receptes de cerveses artesanes que vam elaborar l’any passat.

Experimentant el creixement
En el primer pla, a nivell de capacitat productiva, durant el 2016 vam incrementar el volum productiu potencial respecte dl 2015, passant d’un volum de producció que es situava al voltant dels 50.000 litres anuals fins a arribar als 100.000 litres. Un canvi considerable que ens ha servit per esforçar-nos més en quan al control de qualitat de les nostres cerveses, ens ha permès una major diversificació en les receptes elaborades i ens ha empès a millorar els nostres canals de distribució. Actualment estem presents a tres de les principals cadenes de supermercats catalans: Bon Prou – Esclat, Caprabo – Eroski i més recentment també a Aldi. Tot i això no hem oblidat els nostres orígens i la nostra vocació: la cervesa artesana, entesa com a producte natrual, de qualitat i de proximitat, centrada en fer gaudir als amants de la cervesa i aquells que fan els seus primers passos en el nostre mundillo.
 
Amb aquesta vocació, durant el passat 2016 hem presentat noves varietat de cerveses. Entre elles podem trobar varietats pròpies, com la Sunshine IPA, una cervesa d’un color daurat fosc amb reflexes rogencs, una aroma de préssec i que en seu sabor destaca pels records al préssec i les lleus notes de caramel, o la sèrie de Imperial Stouts que hem anomenat Black Cel Ona, la qual la integren una autèntica Imperial Stout, dues Imperial Stouts envellides en barrils de whisky i brandy i, una quarta cervesa, que en les properes setmanes veurà la llum: una White Stout.  A més a més, hem tornat a elaborar la nostra aclamada Mosaic, que en el seu origen formava part d’una sèrie de cerveses monovarietals de llúpol. Ecacte, d’aquí en surt el seu nom, del llúpol Mosaic. Per això no és tot. Entre lot de noves varietats i lot de les nostres Espiga fixes: la Blonde Ale sense gluten, la negra Black IPA, la irreverent Garage IPA i la clàssica Pale Ale; també hem trobat el temps necessari per algunes col·laboracions interessants. Així va ser com es va crear la Orange IPA juntament amb la cerveseria artesana russa Green Street Brewery, una cervesa marcada per les seves notes cítriques, la The Ocle, una col·laboració especial de la mà dels nostres companys del Rosses i Torrades i, finalment, la Vihoppers, una col·laboració d’aniversari per celebrar els dos anys de la distribuïdora Vihop que vam elaborar amb diferents cerveseries.

Nous objectius i motivació renovada
Per el 2017 les perspectives que tenim també segueixen sent de creixement, enfortiment dins del sector i seguir amb una motivació renovada. Hem començat aquesta any canviant tres dels nostres fermentadors, arribant així als 150.000 litres potencials anuals, un 50% més de com acabàvem el 2016. Alhora, hem ampliat el nostre equip cerveser amb dues noves incorporacions per adaptar-nos als objectius i exigències que ens hem marcat, i poder extreure el màxim fruit dels 2.500 litres de cervesa per lot produït.

I no s’acaben aquí les novetats. Tenim entre mans una nova varietat de cervesa, una doble IPA que arribarà el mes de març, coincidint amb el tercer aniversari de la nostra fàbrica a Sant Llorenç d’Hortons, en ple Penedès, que celebrarem amb una festa, de la qual ben aviat us informarem, el proper 11 de març.
Finalment, ens alegra i enorgulleix anunciar que per a l’edició d’enguany del Barcelona Beer Festival, hem estat novament convidats a participar-hi¸ gràcies a la nostra Imperial Stout Black Cel Ona. I encara ens entusiasma més el fet que des de l’equip del Barcelona Beer Festival hagin pensat en nosaltres per produir una de les quatre cerveses especials del festival: la cervesa AIGUA, una d eles quatre cerveses que junt a les d’altres cerveseries formaran part de les cerveses element d’aquesta edició.

31 de gener de 2017
Sant Llorenç d’Hortons
Cervesa Espiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *