Ens mereixíem més carbó o ens vam portar prou bé durant el 2017?

gener 9, 2018by Espiga0

Consolidem el creixement
Amb el rastre dels Reis d’Orient i els seus camells encara fresc, hem decidit aturar-nos un moment, mirar enrere i veure com ens va anar el 2017. Ens mereixíem més carbó o ens vam portar prou bé?

Fa un any, al voltant d’aquestes dates, vam fer una feina similar: aturar-nos per veure com estàvem i cap a on anàvem. Vam començar el 2017 estrenant tres nous fermentadors que ens havien de permetre arribar fins als 150.000 litres de producció anual, augmentant així la producció respecte al 2016 en un 50%. I a finals d’any vam aconseguir assolir l’objectiu de produir 150.000 litres de cervesa artesana. Aquest creixement productiu ens va empènyer a créixer també com a cerveseria, ampliant el nostre equip i passant dels 4 treballadors que érem al acabar el 2016, als 7 que som a dia d’avui. Poc a poc anem ampliant la nostra família d’apassionats per la cervesa!

Noves receptes i millors cerveses

Més enllà d’aquest creixement, el 2017 també ha sigut un gran any per nosaltres. Un any que ens ha permès treballar colze a colze amb antics i nous amics per elaborar noves cerveses de col·labroació: la Feeling Like Friday i la recent Coco Strike Back amb els amics francesos de Beer Mosaic. La Penedès Weisse, la nostra Berliner Weisse amb gerds amb els veïns de Cervesa Hope, i que ja va per la tercera edició. Durant el 2017 també vam elaborar la primera cervesa espanyola de col·laboració a base de lupulin powder, que amb els amics de Cervezas DouGall’s vam batejar amb el nom de Hop Hash. La estival Hoppy Saison amb la cervesera grega Solo també va veure la llum el passat any, així com també la Pear IPA, la cervesa amb dryfruiting de pera que vam elaborar amb la cervesera sueca Oppigards aprofitant la seva visita al festival Mash.

A més a més, aquest 2017 també ha vist la llum la Johnny Crash, la nostra recepta de New England IPA, i vam poder tenir el plaer de produir la cervesa Aigua d’edició especial pel Barcelona Beer Festival. A tot això cal sumar-hi les nostres cerveses habituals però no per això menys destacables: la Blonde Ale sense gluten, la Pale Ale, la Garage IPA, la Black IPA, la Sunshine IPA, les nostres monovarietals de llúpol Mosaic i Citra i les nostres cerveses negres de la sèrie Black Cel Ona.

Passió i vocació en un sector en constant evolució
Vist així, amb tota la perspectiva, el 2017 ens ha donat per molt, i tot i que segur que ens mereixíem una mica de carbó –sempre es pot millorar- ens hem portat prou bé aquest any! I esperem que el 2018 sigui com a mínim igual, si no millor. Des de Cervesa Espiga comencem l’any amb la mateixa passió i vocació per la cervesa que quan vam començar, en un sector en constat evolució i creixement, que a Catalunya ja supera els 3 milions de litres i representa l’1% del total de cervesa consumida. I seguim amb la mateixa motivació que quan vam començar, o una mica més, per elaborar cerveses vives plenes de vida.

Per aquest 2018 tenim algunes novetats importants, com l’ampliació dels nostres Elixir Vitae, la nostra gamma de cerveses fixes, amb noves receptes que ben aviat us revelarem i tota una nova sèrie de cerveses que aniran veient la llum al llarg d’aquest any!

0 comments

  • Montse

    gener 12, 2018 at 3:59 pm

    Sou els millors!!!! Que tingueu molt bon any 2018

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *