Celebrem l’arribada del bon temps amb un maig carregat de col·laboracions cerveseres!

maig 26, 2017by Espiga0

Aquest mes de maig ha estat esplèndid: arriba el bon temps i les temperatures estivals l’acompanyen tres col·laboracions especials amb dues grans cerveseries i un magnífic Beer Pub francès.

Vols conèixer les novetats en les que hem estat treballant aquest maig des de Cervesa Espiga?

HOP HASH. La nova New England IPA amb Lupulin Powder amb DouGall’s

Durant l’últim any ha aparegut amb força un nou estil en el món de la cervesa artesana, un estil que ve directament des dels Estats Units, i més concretament des de la costa est. Es tracta de l’estil New England IPA.

Aquest estil de cervesa és una variant de les IPAs que coneixem i que produïm habitualment per aconseguir una cervesa on les característiques principals són el predomini dels llúpols cítrics i afruitats en aroma, la sedositat i molt més cos en boca, el seu especialment destacable aspecte tèrbol i un amargor més moderat.

Aquest mes de maig des de Cervesa Espiga i DouGall’s ens hem posat d’acord per col·laborar en una nova cervesa, compartint coneixements, experiències i ganes d’innovar. Així és com partint de la passió i la motivació per produir cerveses noves i amb nous mètodes, ens vam decidir per utilitzar Lupulin Powder en comptes del típic llúpol en format pellet al qual estem acostumats a les nostres fàbriques.

El nou format representa una innovació tecnològica en la que s’obté com a resultat una matèria prima d’alta qualitat que concentra i conserva les resines i olis aromàtics del llúpol.

El resultat d’aquesta col·laboració especial amb els nostres amics de DouGall’s és una cervesa a base de maltes Low Colour Maris Otter, Naked Oats i Wheat Malt, llúpols Simcoe i Mosaic i el llevat saccharomyces cervisae.

Per presentar aquesta nova cervesa farem una punxada general als principals Beer Pubs i cerveseries de Barcelona. Tocarà estar atentes i atents per poder gaudir el proper dijous 1 de juny d’aquesta nova cervesa especial, la llista definida on podreu trobar-la sortirà els propers dies!

PENEDÈS WEISSE. La Berliner Weisse amb gerds, natural i de proximitat amb HOPE

Quan parlem d’una Berliner Weisse ens estem referint a un estil molt particular i concret de cervesa. Es tracta d’un estil de cervesa originari i exclusiu de Berlín caracteritzat pel seu sabor fresc, àcid i refrescant, que la converteix en una cervesa ideal per aquesta època de l’any, sobretot ara que s’han avançat les temperatures estivals. L’estil estableix que la cervesa sigui produïda a Berlin i, gairebé sempre, que vagi acompanyada d’un rajolí de xarop de gerds.

Com que estem una mica lluny de Berlín, però amb els nostres amics de Sant Sadurní d’Anoia ens venia de gust poder provar aquest fabulós estil de cervesa estival, hem decidit llançar-nos i fer mil litres en aquesta col·laboració. I que la cervesa resultant ja estigués a punt per servir i beure, és a dir, que no fes falta afegir-li cap rajolí a la copa.

Així doncs, la recepta de la nostra Penedès Weisse, com hem decidit anomenar-la, es basa en maltes Pils i Wheat Malt, llúpol Galena, la coexistència de dos soques de llevat: la saccharomyces cerevisiae i la lactobacilus sakei, la presencia d’una bona quantitat de gerds i la doble fermentació en la seva elaboració.

Com a resultat hem aconseguit una cervesa rogenca, suau i escumosa. Lleugera en la seva graduació alcohòlica i amargor, es situa a 3,5º i només 8 IBU, com demana l’estil original. En aroma i gust destaquen les notes afruitades dels gerds i la seva lleu acidesa i frescor li atorguen una esplèndida i agradable sensació en el seu glop.

Una cervesa que s’assimila a un cava. I què millor que aconseguir aquest resultat quant es tracta d’una cervesa especial fruit de la col·laboració de dues cerveseries de la terra del vi com som Cervesa Espiga i HOPE, originàries de la vegueria del Penedès.

FEELING LIKE FRIDAY. Una Doble IPA resultat d’una col·laboració internacional amb Beer Mosaic de Toulouse.

A totes i a tots ens agraden les IPA’s, i si són dobles, encara millor! Aquesta va ser la premissa que ens va empènyer ara ja fa unes setmanes a treure la Doble IPA Feeling Like Friday. Una cervesa ambre, amb notes cítriques, herbàcies, florals i de marcada amargor.

Per aquelles i aquells no tant coneixedors dels diferents estils i subestils de cervesa, que us pregunteu què diferencia una Indian Pale Ale d’una Doble Indian Pale Ale, la resposta és senzilla: una Doble IPA és un subestil de les clàssiques IPA’s que sorgeix com una innovació americana per satisfer els paladars addictes al llúpol de manera molt més intensa.

Una Doble IPA, o també coneguda com Imperial IPA, és, com ja hem apuntat, la versió més potent de la IPA. Més potent en quan les aromes i gustos dels llúpols, però també més potent en la seva graduació alcohòlica i en la seva amargor. És un estil on hi abunden les cerveses que tenen Dry Hopping i en el que la persistència de l’amargor en boca és com a mínim destacable. En l’aspecte és similar a la seva cosina-germana IPA: escuma abundant, espessa i blanca i l’atractiu color ataronjat.

La nostra Feeling Like Friday està elaborada a base de les maltes Pale Ale i Crystal y la combinació precisa dels llúpols Willamette, Galena i Chinok, amb llevat saccharomyces cervisae. Aquesta col·laboració de 7,3º i 67 IBU que molts de vosaltres ja heu pogut beure, ha aconseguit en el seu escàs mes de vida una valoració que ronda el 4 sobre 5 a Untappd, i unes fabuloses imatges!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *