Johnny Crash, la nova New England IPA!

novembre 22, 2017by Espiga0

La segona novetat d’aquest mes de novembre és la Johnny Crash, una New England IPA (NEIPA).

Ara fa unes setmanes, al arribar a primera hora a la fàbrica, ens vam trobar que la nostra furgoneta de repartiment estava destrossada, envestida per un cotxe que feia voltes pel polígon on tenim la nostra nau. Amb la furgo remolcada cap al taller i el panorama de l’accident, se’ns va ocórrer que la millor opció era agafar-nos l’accident amb bon humor i preparar una cervesa com a homenatge.

Així és com neix la nova NEIPA, una cervesa accidentada i controvertida, com el propi estil. I és que tot i que les cerveses de l’estil New England IPA siguin una gran formula per aproximar-se als aromes i gustos dels llúpols -aconseguint potenciar les propietats dels olis essencials cítrics, afruitats i balsàmics dels llúpols Simcoe, Citra i Mosaic- no estan lliures de controvèrsia. La seva aparició ha anat acompanyada d’elogis i retrets.

Aquest estil de cervesa és una variant de les IPAs que coneixem i produïm habitualment, per aconseguir una cervesa marcada pel predomini dels llúpols cítrics i afruitats en aroma, la sedositat i molt cos en boca. És especialment destacable pel seu aspecte tèrbol i una amargor més moderada.

La recepta d’aquesta NEIPA és una cervesa a base de maltes Low Colour Maris Otter, Naked Oats i Wheat Malt i llúpols Simcoe, Citra i Mosaic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *