Experimentant amb DUAL HOPS

abril 6, 2022by Espiga0

És una bogeria la quantitat de possibilitats que ofereix l’elaboració de la cervesa artesana. Amb la combinació d’uns ingredients o altres o petites variacions en el procés d’elaboració podem aconseguir resultats molt diferents.

El llúpol, a més de la característica amargor de la cervesa, també aporta aromes i sabors que dependran de la varietat que triem: herbacis, florals, cítrics, afruitats, resinosos… A Cervesa Espiga, fa un temps estem centrats a elaborar cerveses amb perfils més aromàtics i afruitats pel que ens interessa descobrir què ens ofereix cada llúpol per a saber què podem extreure d’ells i com combinar-los.

Enguany hem decidit crear una col·lecció de dual hops en la qual cada cervesa s’elaborarà combinant dos llúpols d’espectre oposat que junts ens donin un resultat rodó i equilibrat.

https://www.espiga.cat/wp-content/uploads/2022/04/espiga-geek-hop-cervesa-espiga-got-25cl-640x540.png

MIDNIGHT DREAM va ser la primera cervesa de la col·lecció. Aquesta IPA d’aspecte Hazy i final sec, va ser elaborada a partir dels llúpols Nelson Sauvin i Citra formant una combinació única i irrepetible.

La varietat Nelson Sauvin, originària de Nova Zelanda, ens aporta sabors i aromes afruitades en els quals destaquen notes a raïm blanc i fruites del bosc com la grosella. D’altra banda, l’americana Citra, una de les més utilitzades, ens dona amargor a més d’un caràcter cítric amb tocs afruitats que proporcionen frescor i enllacen molt bé amb el llúpol anterior.

La segona a entrar en aquesta col·lecció de paisatges emergents ha estat SAVAGE JUNGLE per a la qual vam triar els llúpols Mosaic i Simcoe, també d’origen americà.

Mosaic és un llúpol aromàtic relativament nou que ha fascinat a molts cervesers pel seu sabor intens a fruites tropicals i meló blanc. Simcoe, no obstant això, és una varietat més versàtil que ens aporta molta amargor, a més d’aroma cítrica i sabors a préssec.

Quins llúpols combinaries en la pròxima?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *