Black Cel Ona, un tsunami des dels fermentadors

novembre 22, 2016by Espiga0

Coincidint amb la setmana del Black Friday, us presentem la nova sèrie Black Cel Ona, que després de sortir dels nostres fermentadors i haver reposat durant uns dies, inundaran com un tsunami els tiradors fins arribar als vostres paladars.

Es tracta d’una sèrie d’Imperial Stouts elaborades a partir de maltes Pale Ale, Carafa, Munich i Rosated Barley i llúpols Cascade i Galena, on hi trobem una autèntica Imperial Stout negra en la que hi ressalten les notes de xocolata i cafè de les diferents maltes negres amb un alcohol molt integrat. Aquesta sèrie també inclou dues Imperial Stouts Barrel Aged marcades per les notes aromàtiques i de sabor de xocolata i cafè que han estat envellint durant 4 mesos en barrica, integrant així les notes de fusta. La primera Barrel Aged ha estat envellint en una barrica de Brandy i la segona ho ha fet en una barrica de Whisky Glenrothes de 10 anys. El whisky Glenrothes és un whisky escocès de la regió de Speyside d’Escòcia. La destil·leria es troba prop de la població de Rothes, Morayshire, i és coneguda per la producció d’un whisky d’estil suau i melós des de 1878. I finalment la sèrie també inclou una quarta i última cervesa, una de blanca de l’estil White Stout que s’hi incorporarà d’aquí unes setmanes.

Black Cel Ona Banner

L’estil de cervesa Imperial Stout es començà a elaborar al segle XVIII i la llegenda explica que després que el futur tsar de Rússia, Pere el Gran, estigués una llarga temporada estudiant a Anglaterra, va quedar captivat per les cerveses de l’estil Porter i, que més endavant, al tornar al seu país, hauria demanat que n’hi enviessin a la seva Cort Imperial. Però quan el primer enviament es va fer malbé degut al llarg viatge i a les condicions climàtiques, els cervesers anglesos van haver de modificar ràpidament la recepta per tal d’elaborar una cervesa amb un major volum alcohòlic i més llúpol que pogués sobreviure la llarga distància que la separava del seu destí i les temperatures gèlides del Bàltic sense fer-se malbé.

Més enllà de la llegenda, en el que si que hi ha consens per part dels historiadors cervesers és que l’origen de les primeres cerveses que ara coneixem com a Imperial Stout, es remunten a una versió de Porter elaborada amb una recepta particularment intensa produïda a Londres per la cerveseria Anchon Brewery. El nom originari d’aquest estil era Strong Porter i, degut a la connexió d’aquesta cervesa amb l’Imperi Rus, ja s’hi exportaven cerveses angleses des de finals del segle XVIII, va acabar adoptant el nom de Imperial Porter, abans de que les cerveses Stout comencessin a ser diferenciades com estil propi.

I en el que també hi ha un ampli consens entre els amants de la cervesa, i especialment de l’artesana, és que no hi ha un millor moment per gaudir de les cerveses de l’estil Imperial Stout que l’hivern, quan baixen les temperatures i el fred s’instal·la al Mediterrani. Així que les Imperial Stouts de la sèrie Black Cel Ona arriben al millor moment de l’any per gaudir-les al màxim.

Al tractar-se d’una cervesa fosca i robusta, ben torrada i amb una alta graduació alcohòlica, entrega càlides sensacions al paladar sense avasallar en el balanç de nivell d’alcohol. Resultaran idònies i se’n potenciarà el seu gust i aroma si les combinem i maridem amb trufes de xocolata, fruites tropicals, fruits secs, formatge de bree, parmesà o qualsevol formatge d’intensitat moderada per tal de ressaltar-ne els contrastos o amb foie gras o paté.

Vols ser dels primers en tastar-es? Vine aquest dijous a partir de les 19h al Beer’linale, punxarem en primícia i exclusiva la Black Cel Ola i la presentarem en societat!

presentacio-black-cel-ona

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *