5 coses que has de saber sobre la cervesa artesana per gaudir-la el 2017

gener 16, 2017by Espiga0

Ara que comencem un nou any, és el moment de fer un pas més en els nostres coneixements sobre la cervesa artesana. Tot i que es tracten d’informacions senzilles, no tothom les té clares. Així que avui us portem les 5 coses que has de saber sobre la cervesa artesana per gaudir-la el 2017:

  1. La cervesa està feta principalment amb aigua, malta, llúpol i llevat.

Cada un d’aquests ingredients té un gran impacte en el gust de la nostra beguda referida. Els estils de cervesa són diferents entre ells perquè el tipus de malta no és el mateix per cada estil, a més a més, requereix d’una espècie de llúpol especifica i una aigua de qualitat.

  1. L’aigua juga un paper molt important e cada estil de cervesa.

És bastant comú que l’aigua sigui subestimada per la majoria dels consumidors, però en realitat juga un rol substancial en el seu gust. Per exemple, l’aigua suau, baixa en minerals, s’utilitza en els estils Pilsner, mentre que l’aigua rica en minerals s’utilitza per estils anglesos com IPA (India Pale Ale per les seves sigles). Fins i tot hi ha cerveses que s’elaboren a base d’aigua salada, com és el cas de l’Espiga Hoppy Dark Gose, una cervesa que vam elaborar fa un temps seguint l’estil de les cerveses pròpies de la zona del Harz, a Alemanya.

  1. La malta li dóna color, gust i cos a la cervesa.

Normalment considerada el principal ingredient i cor del procés, la civada es sotmet a una fase de maltejat, que consisteix en provocar que germini per després assecar-la a una temperatura específica i així poder obtenir les sucres fermentables que més tard li donaran la graduació alcohòlica a la nostra cervesa. El maltejat també ens serveix per obtenir les diferents colors i gustos que faran que les nostres cerveses siguin úniques.

 

  1. El llúpol aromatitza la cervesa, li dóna amargor i la conserva.

Si hi ha algú a qui culpar per la nostra panxa cervesera és al llúpol, ja que és el que estimula la gana que ens entra al beure cervesa. Però també té els seus beneficis! El llúpol conté propietats antioxidants, antiinflamatòries, cardioprotetores y prevé l’oxidació cel·lular responsable de l’envelliment. Així que el consum responsable de cervesa artesana és una medicina preventiva!

  1. El llevat és el responsable de generar l’alcohol i defineix el tipus de cervesa.

S’alimenta dels sucres obtinguts durant el maltejar, provocant el procés de fermentació de la cervesa, durant el qual s’allibera diòxid de carboni i es produeix alcohol. És l’ànima del procés d’elaboració, ja que li dona la forma al producte final.

 

Amb aquestes senzilles 5 claus per conèixer amb més profunditat la cervesa, ja esteu preparats i preparades per poder gaudir més i millor de les cerveses artesanes aquest nou any 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *