Blog

4 esplèndides opcions de maridatge pels nostres Elixirs Vitae

Fa unes setmanes vam  poder gaudir d’un esplèndid maridatge de la mà de la cuina de Coco Vail Beer Hall, el primer beer hall de Barcelona, organitzat dins del Barna Birra 2016. Per tots i totes aquelles que us vau perdre l’oportunitat o volgueu repetir, només fa falta que hi aneu quan més us vingui de gust i combineu les nostres cerveses i els seus plats!

Read More

El fucking master of the taps: 5 solucions a problemes habituals quan punxes cervesa artesana al teu tirador

Controla el teu tirador i les teves cerveses: no et desesperis, quan el dominis et sentiràs com el fucking master of the taps!


Però per ser-ho has de superar els 5 punts crítics amb què et pots trobar:
1. Canvi del barril
2. La pressió del gas
3. Poca escuma
4. Molta escuma
5. Obstrucció al circuit

Read More

Black Cel Ona, un tsunami des dels fermentadors

Coincidint amb la setmana del Black Friday, us presentem la nova sèrie Black Cel Ona, que després de sortir dels nostres fermentadors i haver reposat durant uns dies, inundaran com un tsunami els tiradors fins arribar als vostres paladars.

Es tracta d’una sèrie d’Imperial Stouts elaborades a partir de maltes Pale Ale, Carafa, Munich i Rosated Barley i llúpols Cascade i Galena, on hi trobem una autèntica Imperial Stout negra en la que hi ressalten les notes de xocolata i cafè de les diferents maltes negres amb un alcohol molt integrat. Aquesta sèrie també inclou dues Imperial Stouts Barrel Aged marcades per les notes aromàtiques i de sabor de xocolata i cafè que han estat envellint durant 4 mesos en barrica, integrant així les notes de fusta. La primera Barrel Aged ha estat envellint en una barrica de Brandy i la segona ho ha fet en una barrica de Whisky Glenrothes de 10 anys. El whisky Glenrothes és un whisky escocès de la regió de Speyside d’Escòcia. La destil·leria es troba prop de la població de Rothes, Morayshire, i és coneguda per la producció d’un whisky d’estil suau i melós des de 1878. I finalment la sèrie també inclou una quarta i última cervesa, una de blanca de l’estil White Stout que s’hi incorporarà d’aquí unes setmanes.

Read More

Smoked Capsicum, el nou Elixir Vitae

Donem la benvinguda a la nova Espiga Smoked Capsicum, el nou Elixir Vitae!

La nova Espiga Smoked Capsicum és una cervesa artesana de l’estil Spiced Porter amb pebrot de la Vera. L’estil d’aquesta nova cervesa que avui us presentem es caracteritza per incloure el pebrot de a Vera com a ingredient especial en el procés de la seva elaboració.

La nostra Smoked Capsicum recull l’herència de les cerveses Porter angleses, fosques, pertanyents a la família Ale, amb un profund caràcter a malta torrada i notable amargor provinent del llúpol, alhora que incorpora les notes fumades, propi de l’estil Spiced Porter, i que en aquest Elixir Vitae provenen del pebrot de la Vera.

L’estil de cervesa Porter és originari de les illes britàniques, es va introduir-se durant la revolució industrial amb la intenció de proporcionar als treballadors una beguda nutritiva, consistent i de sabor agradable.

El resultat final és una cervesa artesana fosca amb notes fumades i de xocolata. Una cervesa viva sense pasteuritzar, amb una bombolla integrada. En definitiva, una cervesa rodona en boca i amb un aroma atractiva. La nova Smoked Capsicum és una cervesa ideal per maridar amb formatges, xocolata i serà la convidada d’honor en les vostres barbacoes amb carns de porc i de vedella.

5 llocs on trobar Espiga a Barcelona (Capítol I)

Aquest és el primer d’una sèries d’articles mensuals dedicats al moviment cerveser de la ciutat de Barcelona. Cada mes publicarem un capítol amb 5 indrets de la ciutat compromesos amb la revolució cervesera i que aposten per les nostres cerveses. Per aquest primer capítol hem escollit dos històrics cellers de cervesa, una cerveseria emblemàtica de la vil·la de Gràcia, una de Sant Antoni, i una Hamburgueseria del Poble Sec.


Read More