Blog

Cervesa Espiga sorteja un abonament doble pel Barcelona Beer Festival!

Ja queda poc pel Barcelona Beer Festival i volem veure’t-hi! per això des de Cervesa Espiga celebrem u sorteig perquè puguis anar-hi amb la companyia que tu vulguis.

Del dilluns 26 de febrer al diumenge 11 de març tens l’oportunitat de participar en aquest espectacular sorteig i guanyar un abonament doble pels tres dies del Barcelona Beer Festival 2018.

Bases del sorteig:
Per poder participar en el sorteig s’han de complir els següents requisits:
1. Els participants han de ser majors de 18 anys.
2. Ser seguidor de la pàgina de Facebook Cervesa Espiga
3. Escriure un comentari a la publicació del sorteig, etiquetant a la persona amb la que aniries al Barcelona Beer Festival.
4. Compartir la publicació en el mur personal de Facebook de manera pública.

Al participar en el sorteig s’accepten les següents condicions:
5. El guanyador sera escollit aleatòriament mitjançant una aplicació informàtica.
6. El premi no es podrà bescanviar pel seu valor en metàl·lic ni ser cedit a terceres persones.
7. Els participants han de disposar d’un perfil real a Facebook. L’organitzador del sorteig es reserva el dret a demanar una fotocòpia del DNI (o qualsevol altre document identificatiu vàlid() amb caràcter previ a l’entrega del premi.
8. La notificació al guanyador es farà el dilluns 12 de març mitjançant una publicació a la pàgina de facebook de Cervesa Espiga, si no es posa en contacte en els següents tres dies es considerarà que es renuncia al premi i aquest s’adjudicarà al guanyador de reserva.

Porter, una cervesa amb història

Cervesa Espiga Porter

Amb aquest nova entrada al nostre blog volem respondre algunes preguntes habituals que tot ens hem fet sobre l’estil de cervesa Porter:

Què és una Porter? Quina diferència hi haentre una Stout i una Porter? Esperem poder posar-hi una mica de llum ara que hem presentat la nostra pròpia Espiga Porter.

Una Porter és una cervesa fosca, cremosa i que en aroma i sabor destaca per les notes de xocolata, caramel i galeta.

Una Porter és un dels estils de cervesa que molts dels amants de la cervesa coneixem per la seva història i per les llegendes que giren al voltant de l’origen d’aquest estil. Una Porter és una cervesa d’alta fermentació que va néixer amb l’objectiu que els treballadors portuaris de Londres poguessin aguantar les dures i llargues jornades laborals. Són cerveses fosques, que s’expandeixen per les diverses tonalitats del marró fosc com el caoba, amb una escuma moderada, densa i tenyida del marró característic d’aquest estil. Una Porter és una cervesa fosca, cremosa i que en aroma i sabor destaca per les notes de xocolata, caramel i galeta.

Read More

Tornem a estar d’estrena amb la nova Doble IPA!

ampolla cervesa espiga doble ipa

Aquesta setmana des de Cervesa Espiga tornem a estar d’estrena amb la nova Doble IPA, una nova Espiga Geeks, la nostra col·lecció de cerveses d’edició especial. És una cervesa que segueix totalment l’estil que ens caracteritza, ens agrada que les nostres cerveses estiguin ben llupulades. L’Espiga Doble IPA supera el requisit amb 60 IBU i 7% de volum d’alcohol.

El seu glop ve acompanyat d’una agradable sensació en boca i de l’amargor característic d’una Doble IPA. Elaborada a base de maltes Pilsner i Pale Ale dóna com a resultat una cervesa suau i fàcil de beure, amb gustos cítrics i afruitats dels llúpols Columbus, Loral i Mosaic amb què s’elabora. A més, és una cervesa amb Doble Dry Hopping de Mosaic i Simcoe.  

Read More

Ens mereixíem més carbó o ens vam portar prou bé durant el 2017?

Consolidem el creixement
Amb el rastre dels Reis d’Orient i els seus camells encara fresc, hem decidit aturar-nos un moment, mirar enrere i veure com ens va anar el 2017. Ens mereixíem més carbó o ens vam portar prou bé?

Fa un any, al voltant d’aquestes dates, vam fer una feina similar: aturar-nos per veure com estàvem i cap a on anàvem. Vam començar el 2017 estrenant tres nous fermentadors que ens havien de permetre arribar fins als 150.000 litres de producció anual, augmentant així la producció respecte al 2016 en un 50%. I a finals d’any vam aconseguir assolir l’objectiu de produir 150.000 litres de cervesa artesana. Aquest creixement productiu ens va empènyer a créixer també com a cerveseria, ampliant el nostre equip i passant dels 4 treballadors que érem al acabar el 2016, als 7 que som a dia d’avui. Poc a poc anem ampliant la nostra família d’apassionats per la cervesa!

Read More

Johnny Crash, la nova New England IPA!

La segona novetat d’aquest mes de novembre és la Johnny Crash, una New England IPA (NEIPA).

Ara fa unes setmanes, al arribar a primera hora a la fàbrica, ens vam trobar que la nostra furgoneta de repartiment estava destrossada, envestida per un cotxe que feia voltes pel polígon on tenim la nostra nau. Amb la furgo remolcada cap al taller i el panorama de l’accident, se’ns va ocórrer que la millor opció era agafar-nos l’accident amb bon humor i preparar una cervesa com a homenatge.

Read More

Torna el fred, tornen les Black Cel Ona!

Aquesta setmana hem reeditat la nostra sèrie de cerveses Imperial Stout que ja vam produir l’any passat: les Black Cel Ona.

En aquesta sèrie de cerveses hivernals hi trobem l’autèntica Imperial Stout, que és la cervesa mare de les altres. Una cervesa de color negre intens i amb una espuma cremosa. En aroma i gust destaca per les notes de xocolata negra i maltes torrefactes, amb una amargor robusta en el glop. Elaborades a base de maltes Pale Ale, caraf, Munich i Roasted Barley i llúpols Cascade i Galena, el resultat és una cervesa ideal per les temperatures fredes que comencen a arribar.


 


Aquesta sèrie també inclou dues Imperial Stouts Barrel Aged marcades per les notes aromàtiques i de gust de xocolata i cafè que han estat envellint en barrils de Brandy i Whiskey Glenrothes de 10 anys. Aquesta segona cervesa, la Black Cel Ona Imperial Stout Whiskey Barrel Aged va guanyar la medalla de bronze al Barcelona Beer Challenge 2017. El concurs cerveser del Barcelona Beer Festival que es va celebrar a principis d’any.

Celebrem l’arribada del bon temps amb un maig carregat de col·laboracions cerveseres!

Aquest mes de maig ha estat esplèndid: arriba el bon temps i les temperatures estivals l’acompanyen tres col·laboracions especials amb dues grans cerveseries i un magnífic Beer Pub francès.

Vols conèixer les novetats en les que hem estat treballant aquest maig des de Cervesa Espiga?

Read More

Cerveses Espiga serem al BCN Beer Festival d’aquest cap de setmana!

Aquest cap de setmana arriba una de les principals fires internacionals de cervesa artesana del sud d’Europa, el Barcelona Beer Festival.

Entre les més de 500 cerveses participants a l’edició d’enguany, hi podreu trobar algunes de les nostres cerveses: la recent Imperial Stout de la sèrie Black Cel Ona, la Garage IPA i la nostra cervesa sense gluten Blonde Ale.

A més a més, podreu gaudir d’una edició especial que forma part del pack 2017 de cerveses del Barcelona Beer Festival: la cervesa Aigua. La cervesa Aigua del BBF 2017 es tracta d’una IPA elaborada en col·laboració amb el projecte d’aigua sostenible i solidària Satura, amb malts Maris Otter, llúpols Loral i Citra i llevat Californian Ale. El resultat és un excel·lent balanç de la malta Maris Otter i els llúpols. Una cervesa refrescant, de color ambre amb intenses notes afruitades i florals.

Read More

Una valoració per seguir creixent

Ara que tot just s’ha acabar el mes de gener i encara estem a principis d’any, és un bon moment per fer una petita valoració de com ens ha anat el passat 2016 a Cerveses Espiga. Sense cap mena de dubte, hi ha alguns fets destacables: tant a nivell de la capacitat productiva de la nostra empresa com en la varietat de receptes de cerveses artesanes que vam elaborar l’any passat.

Experimentant el creixement
En el primer pla, a nivell de capacitat productiva, durant el 2016 vam incrementar el volum productiu potencial respecte dl 2015, passant d’un volum de producció que es situava al voltant dels 50.000 litres anuals fins a arribar als 100.000 litres. Un canvi considerable que ens ha servit per esforçar-nos més en quan al control de qualitat de les nostres cerveses, ens ha permès una major diversificació en les receptes elaborades i ens ha empès a millorar els nostres canals de distribució. Actualment estem presents a tres de les principals cadenes de supermercats catalans: Bon Prou – Esclat, Caprabo – Eroski i més recentment també a Aldi. Tot i això no hem oblidat els nostres orígens i la nostra vocació: la cervesa artesana, entesa com a producte natrual, de qualitat i de proximitat, centrada en fer gaudir als amants de la cervesa i aquells que fan els seus primers passos en el nostre mundillo.
 
Amb aquesta vocació, durant el passat 2016 hem presentat noves varietat de cerveses. Entre elles podem trobar varietats pròpies, com la Sunshine IPA, una cervesa d’un color daurat fosc amb reflexes rogencs, una aroma de préssec i que en seu sabor destaca pels records al préssec i les lleus notes de caramel, o la sèrie de Imperial Stouts que hem anomenat Black Cel Ona, la qual la integren una autèntica Imperial Stout, dues Imperial Stouts envellides en barrils de whisky i brandy i, una quarta cervesa, que en les properes setmanes veurà la llum: una White Stout.  A més a més, hem tornat a elaborar la nostra aclamada Mosaic, que en el seu origen formava part d’una sèrie de cerveses monovarietals de llúpol. Ecacte, d’aquí en surt el seu nom, del llúpol Mosaic. Per això no és tot. Entre lot de noves varietats i lot de les nostres Espiga fixes: la Blonde Ale sense gluten, la negra Black IPA, la irreverent Garage IPA i la clàssica Pale Ale; també hem trobat el temps necessari per algunes col·laboracions interessants. Així va ser com es va crear la Orange IPA juntament amb la cerveseria artesana russa Green Street Brewery, una cervesa marcada per les seves notes cítriques, la The Ocle, una col·laboració especial de la mà dels nostres companys del Rosses i Torrades i, finalment, la Vihoppers, una col·laboració d’aniversari per celebrar els dos anys de la distribuïdora Vihop que vam elaborar amb diferents cerveseries.

Nous objectius i motivació renovada
Per el 2017 les perspectives que tenim també segueixen sent de creixement, enfortiment dins del sector i seguir amb una motivació renovada. Hem començat aquesta any canviant tres dels nostres fermentadors, arribant així als 150.000 litres potencials anuals, un 50% més de com acabàvem el 2016. Alhora, hem ampliat el nostre equip cerveser amb dues noves incorporacions per adaptar-nos als objectius i exigències que ens hem marcat, i poder extreure el màxim fruit dels 2.500 litres de cervesa per lot produït.

I no s’acaben aquí les novetats. Tenim entre mans una nova varietat de cervesa, una doble IPA que arribarà el mes de març, coincidint amb el tercer aniversari de la nostra fàbrica a Sant Llorenç d’Hortons, en ple Penedès, que celebrarem amb una festa, de la qual ben aviat us informarem, el proper 11 de març.
Finalment, ens alegra i enorgulleix anunciar que per a l’edició d’enguany del Barcelona Beer Festival, hem estat novament convidats a participar-hi¸ gràcies a la nostra Imperial Stout Black Cel Ona. I encara ens entusiasma més el fet que des de l’equip del Barcelona Beer Festival hagin pensat en nosaltres per produir una de les quatre cerveses especials del festival: la cervesa AIGUA, una d eles quatre cerveses que junt a les d’altres cerveseries formaran part de les cerveses element d’aquesta edició.


31 de gener de 2017
Sant Llorenç d’Hortons
Cervesa Espiga

5 coses que has de saber sobre la cervesa artesana per gaudir-la el 2017

Ara que comencem un nou any, és el moment de fer un pas més en els nostres coneixements sobre la cervesa artesana. Tot i que es tracten d’informacions senzilles, no tothom les té clares. Així que avui us portem les 5 coses que has de saber sobre la cervesa artesana per gaudir-la el 2017:

  1. La cervesa està feta principalment amb aigua, malta, llúpol i llevat.
Cada un d’aquests ingredients té un gran impacte en el gust de la nostra beguda referida. Els estils de cervesa són diferents entre ells perquè el tipus de malta no és el mateix per cada estil, a més a més, requereix d’una espècie de llúpol especifica i una aigua de qualitat.

Read More