Blog

Ens mereixíem més carbó o ens vam portar prou bé durant el 2017?

Consolidem el creixement
Amb el rastre dels Reis d’Orient i els seus camells encara fresc, hem decidit aturar-nos un moment, mirar enrere i veure com ens va anar el 2017. Ens mereixíem més carbó o ens vam portar prou bé?

Fa un any, al voltant d’aquestes dates, vam fer una feina similar: aturar-nos per veure com estàvem i cap a on anàvem. Vam començar el 2017 estrenant tres nous fermentadors que ens havien de permetre arribar fins als 150.000 litres de producció anual, augmentant així la producció respecte al 2016 en un 50%. I a finals d’any vam aconseguir assolir l’objectiu de produir 150.000 litres de cervesa artesana. Aquest creixement productiu ens va empènyer a créixer també com a cerveseria, ampliant el nostre equip i passant dels 4 treballadors que érem al acabar el 2016, als 7 que som a dia d’avui. Poc a poc anem ampliant la nostra família d’apassionats per la cervesa!

Read More

Johnny Crash, la nova New England IPA!

La segona novetat d’aquest mes de novembre és la Johnny Crash, una New England IPA (NEIPA).

Ara fa unes setmanes, al arribar a primera hora a la fàbrica, ens vam trobar que la nostra furgoneta de repartiment estava destrossada, envestida per un cotxe que feia voltes pel polígon on tenim la nostra nau. Amb la furgo remolcada cap al taller i el panorama de l’accident, se’ns va ocórrer que la millor opció era agafar-nos l’accident amb bon humor i preparar una cervesa com a homenatge.

Read More

Torna el fred, tornen les Black Cel Ona!

Aquesta setmana hem reeditat la nostra sèrie de cerveses Imperial Stout que ja vam produir l’any passat: les Black Cel Ona.

En aquesta sèrie de cerveses hivernals hi trobem l’autèntica Imperial Stout, que és la cervesa mare de les altres. Una cervesa de color negre intens i amb una espuma cremosa. En aroma i gust destaca per les notes de xocolata negra i maltes torrefactes, amb una amargor robusta en el glop. Elaborades a base de maltes Pale Ale, caraf, Munich i Roasted Barley i llúpols Cascade i Galena, el resultat és una cervesa ideal per les temperatures fredes que comencen a arribar.


 


Aquesta sèrie també inclou dues Imperial Stouts Barrel Aged marcades per les notes aromàtiques i de gust de xocolata i cafè que han estat envellint en barrils de Brandy i Whiskey Glenrothes de 10 anys. Aquesta segona cervesa, la Black Cel Ona Imperial Stout Whiskey Barrel Aged va guanyar la medalla de bronze al Barcelona Beer Challenge 2017. El concurs cerveser del Barcelona Beer Festival que es va celebrar a principis d’any.

Celebrem l’arribada del bon temps amb un maig carregat de col·laboracions cerveseres!

Aquest mes de maig ha estat esplèndid: arriba el bon temps i les temperatures estivals l’acompanyen tres col·laboracions especials amb dues grans cerveseries i un magnífic Beer Pub francès.

Vols conèixer les novetats en les que hem estat treballant aquest maig des de Cervesa Espiga?

Read More

Cerveses Espiga serem al BCN Beer Festival d’aquest cap de setmana!

Aquest cap de setmana arriba una de les principals fires internacionals de cervesa artesana del sud d’Europa, el Barcelona Beer Festival.

Entre les més de 500 cerveses participants a l’edició d’enguany, hi podreu trobar algunes de les nostres cerveses: la recent Imperial Stout de la sèrie Black Cel Ona, la Garage IPA i la nostra cervesa sense gluten Blonde Ale.

A més a més, podreu gaudir d’una edició especial que forma part del pack 2017 de cerveses del Barcelona Beer Festival: la cervesa Aigua. La cervesa Aigua del BBF 2017 es tracta d’una IPA elaborada en col·laboració amb el projecte d’aigua sostenible i solidària Satura, amb malts Maris Otter, llúpols Loral i Citra i llevat Californian Ale. El resultat és un excel·lent balanç de la malta Maris Otter i els llúpols. Una cervesa refrescant, de color ambre amb intenses notes afruitades i florals.

Read More

Una valoració per seguir creixent

Ara que tot just s’ha acabar el mes de gener i encara estem a principis d’any, és un bon moment per fer una petita valoració de com ens ha anat el passat 2016 a Cerveses Espiga. Sense cap mena de dubte, hi ha alguns fets destacables: tant a nivell de la capacitat productiva de la nostra empresa com en la varietat de receptes de cerveses artesanes que vam elaborar l’any passat.

Experimentant el creixement
En el primer pla, a nivell de capacitat productiva, durant el 2016 vam incrementar el volum productiu potencial respecte dl 2015, passant d’un volum de producció que es situava al voltant dels 50.000 litres anuals fins a arribar als 100.000 litres. Un canvi considerable que ens ha servit per esforçar-nos més en quan al control de qualitat de les nostres cerveses, ens ha permès una major diversificació en les receptes elaborades i ens ha empès a millorar els nostres canals de distribució. Actualment estem presents a tres de les principals cadenes de supermercats catalans: Bon Prou – Esclat, Caprabo – Eroski i més recentment també a Aldi. Tot i això no hem oblidat els nostres orígens i la nostra vocació: la cervesa artesana, entesa com a producte natrual, de qualitat i de proximitat, centrada en fer gaudir als amants de la cervesa i aquells que fan els seus primers passos en el nostre mundillo.
 
Amb aquesta vocació, durant el passat 2016 hem presentat noves varietat de cerveses. Entre elles podem trobar varietats pròpies, com la Sunshine IPA, una cervesa d’un color daurat fosc amb reflexes rogencs, una aroma de préssec i que en seu sabor destaca pels records al préssec i les lleus notes de caramel, o la sèrie de Imperial Stouts que hem anomenat Black Cel Ona, la qual la integren una autèntica Imperial Stout, dues Imperial Stouts envellides en barrils de whisky i brandy i, una quarta cervesa, que en les properes setmanes veurà la llum: una White Stout.  A més a més, hem tornat a elaborar la nostra aclamada Mosaic, que en el seu origen formava part d’una sèrie de cerveses monovarietals de llúpol. Ecacte, d’aquí en surt el seu nom, del llúpol Mosaic. Per això no és tot. Entre lot de noves varietats i lot de les nostres Espiga fixes: la Blonde Ale sense gluten, la negra Black IPA, la irreverent Garage IPA i la clàssica Pale Ale; també hem trobat el temps necessari per algunes col·laboracions interessants. Així va ser com es va crear la Orange IPA juntament amb la cerveseria artesana russa Green Street Brewery, una cervesa marcada per les seves notes cítriques, la The Ocle, una col·laboració especial de la mà dels nostres companys del Rosses i Torrades i, finalment, la Vihoppers, una col·laboració d’aniversari per celebrar els dos anys de la distribuïdora Vihop que vam elaborar amb diferents cerveseries.

Nous objectius i motivació renovada
Per el 2017 les perspectives que tenim també segueixen sent de creixement, enfortiment dins del sector i seguir amb una motivació renovada. Hem començat aquesta any canviant tres dels nostres fermentadors, arribant així als 150.000 litres potencials anuals, un 50% més de com acabàvem el 2016. Alhora, hem ampliat el nostre equip cerveser amb dues noves incorporacions per adaptar-nos als objectius i exigències que ens hem marcat, i poder extreure el màxim fruit dels 2.500 litres de cervesa per lot produït.

I no s’acaben aquí les novetats. Tenim entre mans una nova varietat de cervesa, una doble IPA que arribarà el mes de març, coincidint amb el tercer aniversari de la nostra fàbrica a Sant Llorenç d’Hortons, en ple Penedès, que celebrarem amb una festa, de la qual ben aviat us informarem, el proper 11 de març.
Finalment, ens alegra i enorgulleix anunciar que per a l’edició d’enguany del Barcelona Beer Festival, hem estat novament convidats a participar-hi¸ gràcies a la nostra Imperial Stout Black Cel Ona. I encara ens entusiasma més el fet que des de l’equip del Barcelona Beer Festival hagin pensat en nosaltres per produir una de les quatre cerveses especials del festival: la cervesa AIGUA, una d eles quatre cerveses que junt a les d’altres cerveseries formaran part de les cerveses element d’aquesta edició.


31 de gener de 2017
Sant Llorenç d’Hortons
Cervesa Espiga

5 coses que has de saber sobre la cervesa artesana per gaudir-la el 2017

Ara que comencem un nou any, és el moment de fer un pas més en els nostres coneixements sobre la cervesa artesana. Tot i que es tracten d’informacions senzilles, no tothom les té clares. Així que avui us portem les 5 coses que has de saber sobre la cervesa artesana per gaudir-la el 2017:

  1. La cervesa està feta principalment amb aigua, malta, llúpol i llevat.
Cada un d’aquests ingredients té un gran impacte en el gust de la nostra beguda referida. Els estils de cervesa són diferents entre ells perquè el tipus de malta no és el mateix per cada estil, a més a més, requereix d’una espècie de llúpol especifica i una aigua de qualitat.

Read More

4 esplèndides opcions de maridatge pels nostres Elixirs Vitae

Fa unes setmanes vam  poder gaudir d’un esplèndid maridatge de la mà de la cuina de Coco Vail Beer Hall, el primer beer hall de Barcelona, organitzat dins del Barna Birra 2016. Per tots i totes aquelles que us vau perdre l’oportunitat o volgueu repetir, només fa falta que hi aneu quan més us vingui de gust i combineu les nostres cerveses i els seus plats!

Read More

El fucking master of the taps: 5 solucions a problemes habituals quan punxes cervesa artesana al teu tirador

Controla el teu tirador i les teves cerveses: no et desesperis, quan el dominis et sentiràs com el fucking master of the taps!


Però per ser-ho has de superar els 5 punts crítics amb què et pots trobar:
1. Canvi del barril
2. La pressió del gas
3. Poca escuma
4. Molta escuma
5. Obstrucció al circuit

Read More

Black Cel Ona, un tsunami des dels fermentadors

Coincidint amb la setmana del Black Friday, us presentem la nova sèrie Black Cel Ona, que després de sortir dels nostres fermentadors i haver reposat durant uns dies, inundaran com un tsunami els tiradors fins arribar als vostres paladars.

Es tracta d’una sèrie d’Imperial Stouts elaborades a partir de maltes Pale Ale, Carafa, Munich i Rosated Barley i llúpols Cascade i Galena, on hi trobem una autèntica Imperial Stout negra en la que hi ressalten les notes de xocolata i cafè de les diferents maltes negres amb un alcohol molt integrat. Aquesta sèrie també inclou dues Imperial Stouts Barrel Aged marcades per les notes aromàtiques i de sabor de xocolata i cafè que han estat envellint durant 4 mesos en barrica, integrant així les notes de fusta. La primera Barrel Aged ha estat envellint en una barrica de Brandy i la segona ho ha fet en una barrica de Whisky Glenrothes de 10 anys. El whisky Glenrothes és un whisky escocès de la regió de Speyside d’Escòcia. La destil·leria es troba prop de la població de Rothes, Morayshire, i és coneguda per la producció d’un whisky d’estil suau i melós des de 1878. I finalment la sèrie també inclou una quarta i última cervesa, una de blanca de l’estil White Stout que s’hi incorporarà d’aquí unes setmanes.

Read More